София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Нинова към "Има такъв народ": ДПС тръгват да управляват с вас, помислете си какво ви чака

Според нея сега има някакво разместване на пластовете и неяснота в позициите на някои партии
1 мПолитика 165 Мирослав Митков

ДПС тръгват да управляват с вас,  помислете си какво ви чака. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група и в обръщение към "Има такъв народ" и портестните партии.

"Уважаеми български граждани, промяната започна след изборите на 4 април, но в никакъв случай не е завършила и не е направена. В тази сложна ситуация, в която се намираме, позицията на БСП е най-лесна, ясна, принципна и последователна. Четири години пет пъти вот на недоверие срещу правителството на Борисов, напускане на парламента заради погазване на демокрацията и парламентаризма, 1323 законопроекта - алтернативни на политиките на ГЕРБ - са факти, които не могат да бъдат пренебрегнати. Всякакви опити да се внушава, че БСП и ГЕРБ могат да правят нещо заедно, са безпочвени", каза Нинова.

Според нея сега има някакво разместване на пластовете и неяснота в позициите на някои партии. 

"Уважаеми колеги от новите политически субекти, за нас политиката на ГЕРБ оттук нататък е да създава хаос, нестабилност и несигурност в държавата. Не се поддавайте на тези провокации, които включително и тук ви устройват. Поведението на Борисов е ясно - той също е традиционно последователен. Ще продължава да ни забавлява със скечове. Новите политически субекти не могат сами. Не ви стигат гласове. В същото време нападате БСП и отказвате протегната ръка от БСП, защото смятате, че ние сме партия на статуквото. Очевидна липса на политическа мъдрост в този момент, проявявате. Ние никога не сме се месили в поведението на дурги партии, не сме давали съвети, но тъй като сега всички поред ни предизвикахте, ще си кажем мнението. Първо, още в 44-ото Народно събрание заявихме - "Обединени патриоти" са явния партньор на ГЕРБ, скрито управляващият партньор е ДПС. ДПС днес заявяват - няма да управляваме с ГЕРБ и няма да подкрепяме и БСП, защото са партии загубили изборите. Те управляваха и с ГЕРБ, и с БСП. Понеслите негативите от това са ГЕРБ и БСП, а сега тръгват да управляват с вас. Помислете си какво ви чака. Уважаеми колеги от ДПС - не, като дърпате за опашката, ще си получите истината", каза още Нинова. 

По думите й докато тече този безсмислен спор, Борисов се окопава и новите партии ще го върнат обратно с пълна сила. "Казвате, че искаме всички елиминирането на ГЕРБ. Добре - думи, думи, зад които не стои нито едно конкретно действие. Недейте да твърдите, че БСП иска да разбие анти-ГЕРБ мнозинството. БСП просто действа, не говори. Отхъврихте предложението ни за мораториум, ваша воля. В понеделник подмениха цялата енергетика", каза още Корнелия Нинова. 

Тя попита защо днес няма да се гледа мораториума върху някои решения на Министерския съвет в оставка. "Дълго ще говорим по Изборния кодекс, дълго ще правим комисия по ревизията. Ще направим комисия за "Росенец". Добре, действия трябват, хора. Той ни се подиграва в момента. Той си действа, докато вие си чешете езиците", подчерта още лидерът на БСП. Нинова обърна внимание, че предложенията на социалистите са на масата. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!