София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нинова: Случващото се в президентството е абсолютно недопустимо

Лидерът на БСП е на мнение, че показността е излишна

Нинова: Случващото се в президентството е абсолютно недопустимо

Лидерът на БСП е на мнение, че показността е излишна

23 сПолитика 536 Боян Марков


"Протестите са справедливи, за мен, очаквани. Те са израз на отдавна стоящо напрежение в обществото по много важни въпроси. Вие виждате, че исканията са най-различни. Днес видях призиви "Искаме работа". Други от протестиращите искат чиста природа. Трети - справедливо правосъдие. Това са все проблеми, които години наред се трупаха в България. И сега е съвсем естествено те да придобият такъв вид. Надявам се да продължат."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на "Делници" и допълни:

"Има теми, които обединяват и са надпартийни. Това, което се случи в президентството е абсолютно недопустимо. Грубото нахлуване на въоражени лица в президентската институция, погазване върховенството на закона, пренебрежение към институцията - това са теми, които вълнуват всички, независимо от партийната ни принадлежност. Въпросът за демокрацията, за спазването на законността, за действието на институциите, уважението към конституцията са теми на всеки българин и е съвсем нормално това да обединява."

На въпрос защо прокуратурата си създаде враг в лицето на президента, Нинова отговори:

"Нямам логично обяснение за това, което зрелищно направиха. Ако някой от администрацията е нарушил правилата, можеше се направят процесуално-следствени действия, да се направят претърсвания, изземвания. Тази показност беше абсолютно излишна. Може би за да се покаже отношение към президентската институция. Отношение, което съществува още откакто е избран, от първия ден."