София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Нова книга на бунтаря на френската литература Фредерик Бегбеде

Романът е с подзаглавие "Човекът, който плаче от смях"
10 сКултура 186 Златина Петкова

Нова книга на един от най-известните и обичани френски писатели Фредерик Бегбеде, автор на превърналия в емблема роман „Любовта трае три години“, излезе на българския пазар.

Родните любители на неподражаемия стил на лошото момче на френската литература вече могат да държат в ръцете си „Човекът, който плаче от смях“.

И, за да остане верен на своята оригиналност, Бегбеде този път се заиграва с читателите от самото заглавие на романа си, което се оказва емотикон. Следва подзаглавието „Човекът, който плаче от смях“, което сякаш идва, за да обясни  картинката.

Какъв обаче сюжетът на книгата на големия писател? По традиция сякаш, отново става дума за френски журналист и упадъка на интелигенцията. Тук обаче се появяват и бунтовете във Франция, които стигат до разбиване на витрини и запалване на коли.

Не по-малко интересни са и главните персонажи. Единият  е бунтар, а другият е интелектуалец. Няма как, разбира се, това да е книга на Бегбеде, ако в нея отсъства сарказъм, който е  безспорно съдържа и опит за обида в себе си.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!