София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Новаков за нападението: Ако бях там нямаше да се случи такова нещо

Евродепутатът отговаря дали Борисов се готви за оставка

Новаков за нападението: Ако бях там нямаше да се случи такова нещо

Евродепутатът отговаря дали Борисов се готви за оставка

20 мЕвроком 5884


Вчера се проведе форум на ГЕРБ, на който Борисов направи изказване. По време на речта му напрежението ескалира и журналисти и други граждани бяха потърпевши. Стигна се и до побой.

Андрей Новаков, евродепутат, коментира ситуацията и категорично заяви, че ако той е бил там това нямало да се случи. Той не е бил от организаторите, а е участвал като оратор.

"Имам поглед върху, това което се случи, съжалявам, за това което се случи с госпожа Паунова и  госпожа Шикерова, съжалявам, че аз не съм бил там, защото ако бях нямаше да се случи такова нещо", категоричен е Новаков.

Той допълва, че този с този форум никой не е имал за цел да бъде провокиран и да създава проблеми. По думите му това е национална конференция, която всяка партия може да направи. Това е право на всяка една партия да направи форум, в който да обсъди ситуацията в момента, за да знае как да продължи.

"Ние не сме охранителна фирма, наели сме място, в който платен наем се включва и охрната. Наемодателите трябва да са дали инстуркции на охранителите как да си вършат работата, а те като такива би трябвало да знаят", заяви още той.

Андрей Новаков сподели, че е уверен, че никой не дал нареждане да се блъскат жени, защото това е абсплютно немислимо.

"Премиерът призова да не се поддаваме на провокации, тези хора не са част от огранизацията. Смутен съм от това, което се е случило. Не така протича едно партийно събитие", бяха думите му.