София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Новият шеф на АПИ откри куп нередности при ремонта на АМ „Тракия“ и АМ „Марица“

инж. Апостол Минчев извършва инспекция на двете магистрали
5 мПолитика 1627 Антоанета Начева

Новият шеф на АПИ инж, Апостол Минчев откри куп нередности при ремонтно-строителните дейности на АМ "Тракия" и АМ "Марица". Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

При проверка на ремонтните дейности в участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е установено влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали. Констатирано е също така и неизпълнение на техническите указания на строителя. Липсва компетентен технически ръководител по асфалтополагане, компетентен технически надзор, както и подходящ проектантски и авторски контрол. Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът.

При одита на строително-ремонтните дейности на участъка от АМ „Марица“, в района на Свиленград, са открити неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип - мост. Установени са и повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи. АПИ ще поиска независима техническа експертиза и ще бъде търсена финансова отговорност от проектанта и спиране на авторските му права.

Инспектирането на председателя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев и на други обекти продължава.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!