София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ОБЕКТИВНО: КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ

Какви ще бъдат ефектите след изтичането на кредитния мораториум
пропускане

Една година измина от началото на пандемията, като в момента всички държави, с изключение на Китай, отчитат свиване на своите икономики. На фона на кризата банковите институции останаха стабилни, а лихвените им проценти за кредити – сравнително ниски.

В началото на пандемията се въведе кредитен мораториум, за да могат кредитополучателите да успяват да се справят с липсата на доходи, но неговият срок изтича в края на месец март.

Според експерти до ново въвеждане на мораториум няма да се стигне, което поражда въпроси, свързани с директните ефекти на пандемията върху възможностите на хората да изплащат задълженията си.

В същото време прозрачността в условията и спазването на етичните норми продължават да бъдат основен акцент в казуси, свързани с финансови институции. Тези теми коментираме с Левон Хампарцумян, председател на „Българския форум на бизнес лидерите“, кредитния консултант Тихомир Тошев и адвокат Светла Миланова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!