София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

"ОБЕКТИВНО": В името на... Къде свършва историята и започва политиката? (ВИДЕО)

На 24 февруари 2022 година - "Желязната завеса" отново падна
пропускане
4 сАнализи 449 Николай Трифонов

Битката между Русия и Съединените американски щати, между Изтока и Запада е позната на човечеството от много, много години. След приключването на Студената война, светът започва да се обединява или поне така изглеждаше. Но на 24 февруари 2022 година - "Желязната завеса" отново падна. Русия атакува Украйна и това промени всичко около нас, колкото и далече да се намираме от войната. 

След 24 февруари в Европа и Съединените американски щати започна процес на заличаване на руската история, литература и култура. Забраниха се доказани руски писатели, спираха се права на спортисти само, защото са родени в Русия, а целта беше една – санкции срещу агресора. 

България не е изолирана от световните събития и процесите, които започнаха в Европа – дойдоха и у нас. Започна процедура за премахването на паметника на Съветската армия, появиха се искания улиците, които носят руски имена да бъдат преименувани, а пред посолството на Русия у нас да има алея „Героите на Украйна“, която в крайна сметка отпадна. Множество сгради сложиха на фасадата си украинското знаме. 

Казват, че историята не се повтаря, но не се ли случва точно това? Едни и същи грешки, и събития се повтарят, само времената са по-модерни. Може би, ако започнем да се учим от историята, ще спрем да си задаваме въпроса – Как стигнахме дотук? Може би... 

Повече вижте във видеото!

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!