София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Обрат по делото за видеонаблюдението при броенето на гласовете (ВИДЕО)

Върховният административен съд ще вземе решение в рамките на три дни

Върховният административен съд не дава ход на делото за видеонаблюдение, защото не са спазени сроковете за призоваване на заинтересованите страни.

В хода на делото от Комисията за защита на личните данни, които отказаха със свое решение да се въведе видеонаблюдение на гласуването, направиха искане за преюдициално запитване до съда в Люксембург за прякото прилагане на Европейските регламенти.

"ЦИК и КЗЛД попречиха на съда да вземе решение за видеонаблюдението на 04.04.", посочиха в социалните мрежи от "Демократична България".

Адвокатът на коалицията, който оспорва решението, поиска от съда да се приложи първоинстанционното решение, което означава да се позволи заснемането на броенето на бюлетините, както се произнесе Софийският административен съд.

Очаква се Върховният административен съд да реши в рамките на три дни дали на изборите в неделя ще има видеонаблюдение при отчитането на гласовете.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!