София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Обявена е обществена поръчка за събаряне на незаконните постройки в "Росенец"

Заповедта е на Областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова
14 сПравосъдие 916 Николай Парашкевов

Обявена е обществена поръчка за събарянето на незаконно построените сгради в лесопарка "Росенец" край Бургас.

Заповедта е на Областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова.

"Става въпрос за незаконна триетажна масивна сграда и преместваем обект за охрана", съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

От там уточниха, че двата обекта се намират в местността "Отманли" в лесопарка.

Поръчката се финансира от бюджета на Областна администрация-Бургас.

Това стана възможно след като служебният кабинет отпусна нужните пари за събаряне на двете незаконни постройки, предизвикали широк обществен интерес в парка "Росенец".

Двете постройки, за които са предвидени средствата за събаряне, са вече с влезли в сила заповеди на ресорния заместник-кмет на Община Бургас.

Областният управител Нейкова е посочила, че се спазват законовоустановените процедури и че е дошъл моментът за конкретните действия.

За всички констатирани нарушения Областна администрация - Бургас в най-кратки срокове ще уведоми Община Бургас за предприемане на мерки на основание чл.195 от Закона за устройство на територията.

"Експертите на Областна администрация Бургас продължават проверките за състоянието на държавните имоти и ще се подхожда безкомпромисно спрямо нарушителите съгласно разписаните законови разпоредби", добавиха от пресцентъра на областната администрация.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!