София 22 °C
Велико Търново 24 °C
Пловдив 24 °C
Варна 23 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Оля Ал-Ахмед: До момента имам да получавам над 11 000 лв. от „Стандарт“

Журналисти от вестника с разказ в „ЕвроДиков“ за неизплатените си заплати

Оля Ал-Ахмед: До момента имам да получавам над 11 000 лв. от „Стандарт“

Журналисти от вестника с разказ в „ЕвроДиков“ за неизплатените си заплати

6 месецаОбщество 61 Боряна Райчева


„До момента имам да получавам от вестник „Стандарт“ над 11 000 лева от заплати и лихви за забавяне, като всеки ден сумата расте.“, заяви в предаването „ЕвроДиков“ журналистката Оля Ал-Ахмед. 
Ал-Ахмед обясни още, че вече има две спечелени дела срещу ръководството на седмичника – едно за парите, дължими й по трудово възнаграждение и второ – по авторски договор. Въпреки, че съдът е произнесъл в нейна полза, тя все още не е получила заплатите си, обясни потърпевшата.
 
Журналистката допълни още, че колегите й, които продължили да работят във вестник „Стандарт“, след нейното напускане, към момента имат да получават между 30-35 000 лева.
 
Искра Крапачева, пенсиониран журналист също от „Стандарт“ обясни, че е напуснала вестника през 2016-та година. Сумата, която управата на изданието й дължи към момента възлиза на 10 000 лева. 
 
Потърпевшата също е завела дело за полагаемото й се, което спечелила през 2018 г. Въпреки спечеленото дело обаче, парите й не били върнати, което я накарало да се обърне към съдия-изпълнител. Следват покани за доброволно изпълнение и опити за опис на имуществото на редакцията. 
 
В крайна сметка обаче това не се случва, тъй като в дните, в които трябва да бъдат извършени описите на адреса няма хора, а самите адреси за три години са сменени три пъти.