София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Осман Октай: ДПС се превърна в модел за кадруване в полза на групировките

Няма как да се върти на Доган без негово предварително съгласие
10 сЕвроком 2171

"Това, което направиха ДПС през последната седмица - с номинациите на Доган за депутат, е подготвен сценарий. Няма как да се върти името му, без негово предварително съгласие". Това коментира пред БНР един от основателите на ДПС Осман Октай във връзка с обръщението на почетния председател на политическата група Ахмед Доган към структурите на партията.

"Доган директно казва, че формациите, които атакуват него и ДПС, са противници на мюсюлманите в България. Затова им казва да се обединяват, защото са пример за цялата държава, че са подготвени да управляват, а той не иска да им пречи със сатанизирания му образ", счита политическият анализатор. 

"От политически модел за права и свободи ДПС се превърна в модел за кадруване в полза на групировките".

"Чрез Доган и неговия контрол ДПС стана патерица БСП да прикрие всичките си престъпления по времето на комунизма и да се гордее с тях и днес. Да не се изучават и никой да не бъде наказан нито за тези престъпления, нито за възродителния процес".

"Във всяка секция в турските и помашките села в България квотите на другите партии, които им се полагат в секционните комисии, се подават от ДПС. Това сме го доказали дори в съдебно дело в Шумен", заяви още Осмай Октай. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!