София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Осман Октай: Патриотите рекетират Борисов, до последно ще се опитат да изкарат мандата

Политическият анализатор смята, че до края на ноември ще има избори

Осман Октай: Патриотите рекетират Борисов, до последно ще се опитат да изкарат мандата

Политическият анализатор смята, че до края на ноември ще има избори

4 сЕвроком 7682


Бойко Борисов ще хвърли оставка. Колкото повече се бави, толкова повече губи. Т.нар. патриоти рекетират премиера и до последно ще се опитат да драпат да изкарат мандата си, защото знаят, че нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов, нито Веселин Марешки и Волен Сидеров ще влязат  в следващия парламент. Залогът обаче са Бойко Борисов и ГЕРБ. Ако днес премиерът има 70 мандата, то след 2 седмици те ще са 50. Това казаполитическият анализатор и бивша дясна ръка на Ахмед Доган Осман Октай пред Faktor.bg.

"В момента има много голяма емоция на улицата. В такива моменти социологическите проучвания никога не са точни. Като стартира предизборна кампания и избирателите знаят, че трябва да гласуват отговорно в тази екстремна ситуация, нещата се променят. В днешните протести има много емоция, но и много насъбран гняв в младите хора и в техните родители", каза още той.

" Аз съм убеден, че до края на ноември ще има избори. Тогава ще влязат 5 политически партии с изравнени резултати. ГЕРБ – с 50-60 мандата, БСП – по същия начин, Слави Трифонов ще има 30-40 депутати, колкото ще имат „Демократична България“ и ДПС. Тогава тези формации ще бъдат поставени на такъв политически тест, все едно са на държавен изпит пред протестиращите. Никой няма да смее да седне с другия на масата на съглашателството", допълни Октай.