София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

От ДПС искат оставката на Валери Симеонов

Причината - отстрани Рамадан Аталай от зала, защото просрочи времето си за изказване
6 сПолитика 837 Златина Петкова

Нов скандал се разигра в пленарната зала на парламента. Депутатът от ДПС Рамадан Аталай беше отстранен за едно заседание. Санкцията му наложи заместник-председателят на  НС Валери Симеонов, защото че не напусна парламентарната трибуна след края на определеното му време за изказване.

Поводът за случилото се стана второто четене на Закона за пчеларството, чрез който с преходните разпоредби се променя собствеността на язовир „Овчарица“. ДПС и БСП се противопоставиха на начина, по който това се прави.

От ДПС реагираха остро на наложеното наказание на депутата от тяхната група. Колегата му Джейхан Ибрямов заяви, че Симеонов е превишил своите правомощия. А от Движението отново припомниха, че настояват за оставката на заместник-председателя на парламента.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!