София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Откриха антични монети в офиса на обвинения шеф на ГДНП

Монетите вероятно са от Древен Рим и Древна Елада
9 мПравосъдие 754 Антоанета Начева

"Предмети с белези на движими културно-исторически ценности, записки и други веществени доказателства са открити и иззети в хода на извършените действия по разследването по образувано досъдебно производство на Специализира прокуратура. Предметите, предимно монети, са открити при претърсване на служебния кабинет на А.П., началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП)." Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Част от монетите са били професионално увити и пакетирани с прикрепени към тях разпечатки на търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите е посочена цена 3400 евро. По първоначални данни монетите вероятно датират от Древен Рим и Древна Елада. Прокуратурата ще назначи експертизата за произхода им.

Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция „Инспекторат“ при МВР, която е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!