София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Отложиха изслушването на бившия съдебен инспектор Александър Мумджиев

Той беше отстранен заради непристойно поведение по време на командировка

8 дниОбщество 14 Кристияна Стефанова

Прокурорската колегия отложи изслушването на бившия съдебен инспектор Александър Мумджиев и разглеждането на молбата му да бъде възстановен като следовател.

Въпреки многократните опити, нито наета куриерска фирма, нито администрацията на Колегията са успели да го открият, за да му връчат доклада от проверката за поведението му в хотел във Враца.

Мумджиев влезе в публичното пространство по време на служебна командировка във Враца по повод проверка на местната прокуратура. Вместо това вече бившият инспектор сам стана обект на разследване след като служители на хотел се оплакали от непристойното му поведение.

За няколко часа Александър Мумджиев беше и в ареста.

Действията му бяха определени от главния съдебен инспектор Теодора Точкова и временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов като "уронващи престижа на съдебната власт". Той подаде оставка, въпреки че съставът на този Инспекторат на Висшия съдебен съвет е с изтекъл мандат от повече четири години. Едновременно с това поиска от Прокурорската колегия да бъде възстановен като следовател. Кадровиците обаче решиха преди да се произнесат по молбата му да го изслушат.

По повод неуспешното му издирване членове на Колегията коментираха, че се надяват Мумджиев да не шиканира работата им във връзка със собствената си молба и да се яви за изслушването след седмица. /БГНЕС, БНР