София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Падна правителството на Нидерландия

Заради измами с детски надбавки
12 сПолитика 7330 Боряна Райчева

Правителството на Нидерландия с премиер Марк Руте подаде оставка. Това съобщава телевизионният канал NOS. Руте подава оставка и тя трябва да бъде приета от крал Вилем-Александър. По-късно в петък министър-председателят на Нидерландия трябва да даде пресконференция за оставката. Причината за оставката на правителството са фалшиви обвинения от страна на данъчните власти срещу 20 хиляди семейства в измама с получаване на детски надбавки. На семействата е наредено да връщат обезщетения, получени в продължение на няколко години - започвайки през 2012 г. Поради това мнозина трябваше да обявят фалит, да се преместят в други жилища и да станат ответници по искове за десетки хиляди евро. В хода на производството се оказа, че „измамата“ се оказа неправилно попълнени удостоверения или липса на подписи в тях. Правителството на страната се извини и отпусна над 500 милиона евро за разрешаване на ситуацията, като на всяко засегнато семейство се изплащат до 30 хиляди евро.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!