София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Палежи на автомобили в Перник

За една нощ са запалени три коли на един и същи собственик
59 сИнциденти 415 Боян Марков

Извършени са палежи на автомобили в Перник. За една нощ са запалени три коли на един и същи собственик пред неговия дом. Неприятните инциденти са се случили в местния квартал "Изток", където живее собственикът на автомобилите. Въпреки бързата намеса на пожарната, леките коли са изгорели до основи.

"Имам две малки кученца, които се разлаяха и дадоха сигнал, че има хора около апартамента ми. Когато станах и погледнах камерите, видях, че трите ми автомобила, един от които е служебен, са в пламъци", заяви собственикът Здравко Бахнев пред Нова телевизия.

На кадрите се виждат двама души, които се приближават към автомобилите със запалителна течност и те пламват едновременно. След това извършителите напускат района тичайки.

"На два от автомобилите си имам застраховка, тъй като преди 10-11 дни ми счупиха задния прозорец на едната от колите", сподели още потърпевшият.

Бахнев твърди, че е набелязан от група за изнудване и е подложен на тормоз от около две години. Той разказа, че е подал няколко сигнала в полицията, след като е направен и опит съпругата му да бъде прегазена на пешеходна пътека.

"Имам бизнес с работни облекла и подозирам, че съм подложен на системен тормоз с цел изнудване", заяви още бизнесменът, като бе категоричен, че няма връзки и отношения с хора, занимаващи се е незаконни дейности.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!