София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Парламентарен контрол: На въпроси ще отговарят 8 министри

Очаква се и депутатите да приемат окончателно промените в Закона за енергията от възобновяеми енергийни източници

17 сПолитика 296 Иванина Игнатова

В дневния ред на парламента е включен парламентарен контрол с участието на 8 министри.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще отговори на седем въпроса относно състоянието на пътищата у нас, ремонтите на пътищата в определени участъци, проблеми с водоподаването на питейна вода в град Буковец и др.

Юлиян Попов, министър на околната среда и водите ще отговори на два въпроса относно частично изградени канализации за отпадъчни води в селата Мъглен и Карагеоргиево, както и относно незаконни сметища в община Белене.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на два въпроса относно сигнал за отделяне и отдаване на концесия на дивечовъдни участъци, които са в териториалния обхват на Северноцентрално държавно предприятие ТП ДП Държавно горско стопанство “Сеслав”, както и относно проверки на сигнали са закононарушения и корупционни сделки със земеделски земи - Горски фонд на територията на община Белово.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта ще отговори на два въпроса относно изпълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, както и относно мултифункционална спортна зала в град Плевен.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще отговори на два въпроса относно възможен конфликт на интереси при реализацията на Рамково споразумение между МО и обединението “Български безпилотни летателни системи”, както и относно придобиване на нови западни противокорабни ракетни батареи.

Галин Цоков, министър на образованието и науката ще отговори на четири въпроса относно подкрепа от МОН за талантливи ученици при участие в национални международни олимпиади, дейността на работна група “Езикова интеграция” в МОН и др.

Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще отговори на четири въпроса относно продажба на “Вилата на управителя” - част от болница “Света Петка Българска” във Велинград, въвеждане на електронни рецепти и др.

Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика ще отговори на два въпроса относно условията на живот в Дим за стари хора “Гергана” в град Враца, както и относно планиране на мерки за “подкрепена заетост” в Националния план за действие по заетостта за 2023 г.