София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Парламентът ще обсъди в петък на първо четене бюджетите на НЗОК и на ДОО за 2024 г.

Днес депутатите ще обсъдят промени в постоянни комисии на Народното събрание

2 месецаПолитика 50 Лазар Лазаров

Парламентът ще обсъди на първо четене в петък законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г. и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина, решиха депутатите. В началото на заседанието на Народното събрание те приеха програмата за работа на законодателната институция за тази седмица, предаде БТА. 

В четвъртък от 11:00 часа е предвиден парламентарен контрол, а в петък от 9:00 часа - блицконтрол, в който, според правилника на парламента, трябва да участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. 

Днес депутатите ще обсъдят промени в постоянни комисии на Народното събрание. В дневния ред е и първото четене на изменения в Закона за филмовата индустрия, в Закона за закрила на детето, в Закона за отбраната и въоръжените сили и в Закона за висшето образование. Предвижда се парламентът да обсъди на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

В началото на пленарното заседание беше отхвърлено предложението на „Възраждане“ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е оказван натиск от народни представители.