София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Павела Митова, ИТН: Бойко Борисов обича да извива ръцете на всички

Според нея, експертен кабинет би могъл да изкара и пълен мандат

27 дниПолитика 8 Катерина Найденова

Експертен кабинет би могъл да изкара и пълен мандат.

Това заяви Павела Митова, депутат от ИТН.

"Ако той свършва своите задачи в уреденото време и по правилния начин, както са се разбрали политическите субекти предварително, не съм сигурна, че хоризонтът му трябва да бъде къс. ... Експертно правителство може да изкара и пълен управленски мандат, зависи как се процедира и дали се вижда функционалността на такъв вид управление", уточни Митова

"Бойко Борисов обича да извива ръцете на всички и счита, че може да контролира ситуацията по този начин. Той предложи някаква форма на експертен кабинет, защото разчиташе, че по този начин може да получи нашата подкрепа, тъй като от ИТН вече една година говорим за експертен кабинет.  Но ние не си го представяме като да се поставят условия за това как ще изглежда той предварително - чрез това кой какви постове да заема в него. Ние смятаме, че експертният кабинет трябва да върши работата си, базирайки се върху програми и политики. И трябва да има широка подкрепа от мнозинството народни представители", коментира тя.

Павела Митова добави, че от ИТН са подкрепили днес избирането на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на НС, за да може парламентът да заработи.

Тя беше категорична, че в 50-ото Народно събрание трябва да се търси мнозинство за "поправка на вредните промени в Конституцията, които бяха направени от предходното парламентарно мнозинство".

Трябва да се направи и балансиран бюджет на държавата с десни икономически разбирания, изтъкна още тя и подчерта, че "не трябва да се продължава с непрестанното теглене на държавен дълг".

"Имаме допирни точки с ГЕРБ в желанието ни финансите на държавата да бъдат управлявани по десен способ и за запазване на плоския данък", подчерта Митова и отново потвърди, че ИТН няма да подкрепи правителство с първия (на ГЕРБ-СДС) или с втория (на ДПС) мандат.