София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

По-високи заплати за администрацията в Прокуратурата

Увеличават възнагражденията с 10%
6 сОбщество 266 Златина Петкова

Съдебните служители в администрацията на държавното обвинение вече ще вземат с 10% по висока заплата. Това става ясно от издадения от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Класификатор на длъжностите в администрацията на държавното обвинение. Повишената заплата влиза в сила със задна дата от 01 януари 2021 г.

В Класификатора има направено и друго изменение. Съгласно чл. 21, ал. 4 от Закона за вътрешния одит в публичния сектор, ръководителят на звеното за вътрешен одит се приравнява на длъжността “директор на дирекция“ в съответното ниво на администрация и с оглед разпоредбата на Закона, размерът на възнаграждението му е приравнен на размера на възнаграждението за длъжността „Директор“.

Очаква се идната седмица и Съдийската колегия да утвърди Класификатора на длъжностите, който касае администрацията в съдилищата.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!