София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Подновяват издирването на останките на катастрофиралия МиГ-29

Операцията ще продължи от ранните утринни часове на 17 юни
1 месецИнциденти 4 Антоанета Начева

След прекъсване на издирването на катастрофиралия изтребител МиГ-29 на 14 юни заради лошото време, продължава събирането на информация и анализирането ѝ от Поста за търсене и спасяване на ВМС. Това съобщиха от пресцентъра на военния флот във Варна.

Целта е районът на ктастрофата да бъде прецизиран. От ВМС поянсиха, че операцията ще продължи от ранните утринни часове на 17 юни. 

В нея ще участват минният ловец "Цибър" и екип и оборудване на фирма "Хидроремонт" ООД. Още два катера на флота ще бъдат в готовност да се включат при необходимост. Обект на излседване ще бъде район с площ 3,5 квадратни километра, за който е вероятно да е мястото на катастрофата, а целта е да се открият части от самолета, както и черната му кутия.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!