София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Покрив на стара сграда падна във Враца

Постройката е паметник на културата и до преди 15 години е била общинска собственост
1 мОбщество 557 Боян Марков

Част от къща се срути върху тротоара на една от главните улици във Враца. Това пише Нова телевизия. Само по щастлива случайност в този момент от там не са минавали пешеходци и затова няма пострадали.

Сградата се намира на булевард "Христо Ботев" в града. Тя е паметник на културата и до преди 15 години е била общинска собственост. След това тя е продадена на частни лица.

"Към община Враца не е подаван сигнал за опасна сграда. Разбрахме за инцидента, когато е рухнал покрива и се е срутила част от стената", заяви инженер Цветан Стоичков - заместник-кмет по строителството на община Враца.

"Уведомили сме националния институт за паметници на културата. Издирили сме и собствениците и от наша страна ще им окажем съдействие по най-бързия начин да укрепят постройката", коментира още Стоичков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!