София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Полицията се готви за студентския празник

Проверяват шофьорите за употреба на алкохол и наркотични вещества

Служителите от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик традиционно предприемат мерки за нормалното и спокойното протичане на студентския празник на 8 декември. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

През ноември инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” са извършили проверки на хижи, хотели, къщи за гости, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в които ще празнуват студентите. По време на инспекциите на територията на курортните комплекси във Велинград, „Свети Константин”, „Цигов Чарк” и Юндола, в градовете Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Белово в селата Равногор, Варвара и Семчиново не са открити сериозни нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Служителите на районните управления в региона ще следят и за спазване на въведените противоепидемични мерки.

От 6 декември се провежда полицейска акция и в тази връзка по основните пътни артерии има засилено присъствие на екипи от „Пътна полиция” и „Охранителна полиция”.

Предвидени са внезапни и чести проверки на водачите за шофиране след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, правоспособност и техническата изправност на МПС. И през тази година в мероприятията за осигуряване на обществен ред на територията на областта съвместно с автопатрулите от местните полицейски управления ще се включат и шест мобилни екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!