София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Помпео: Лабораторията в Ухан е участвала във военни дейности

Администрацията на Тръмп популяризира теорията за изтичане на вируса от лаборатория

Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео заяви в събота, че Институтът по вирусология на Ухан се е занимавал с военна дейност заедно с цивилните си изследвания – твърдението се случва на фона на подновен контрол върху теорията, че пандемията на COVID-19 възниква от секретната лаборатория.

Това, което мога да кажа със сигурност е следното: знаем, че те са участвали в усилията, свързани с Народната освободителна армия в тази лаборатория, така че военната дейност е изпълнявана заедно с това, което според тях е било просто добро старо изследване“, каза Помпео.

Администрацията на Тръмп популяризира теорията за изтичане на вируса от лаборатория, но тя беше омаловажена от медиите и някои експерти, които я обявиха за теория на конспирацията.

През последните седмици твърдението отново придоби сила, особено след като Китай блокира разследване на Световната здравна организация за произхода на вируса и беше съобщено, че множество лабораторни работници са били хоспитализирани през ноември със симптоми, подобни на COVID.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!