София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Пореден протест срещу недостига на градини в София

Близо 10 000 деца остават извън списъците
7 сОбщество 230 Златина Петкова

Нов протест срещу недостига на детски градини в София.  След класирането на 17 май стана ясно, че близо 10 хиляди деца остават неприети.

Родителите искат бързо довършване на проектите за строителство на нови сгради за детски градини. Настояват  и за компенсации за неприетите деца:

"Само лъжи и обещания за нови места, нови градини...Всичко е лъжа и измама. И нашите деца отново ходят по частни градини, частни ясли или трябва да се плаща на някого, за да ги гледа. "Работа не се върши за поредна година, това ли е демографията", споделят недоволни майки и бащи.

В момента в София, в различните райони на града се строят 16 нови сгради за детски градини. За да няма забавяне в новите проекти, за тях ще отговаря екипът на зам. кмета по строителство, а не районните кметове, както беше досега.

Протестът ще се проведе пред сградата на Столичната община, като стартира днес от 16:00  и ще продължи до 20:00 часа.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!