София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Правосъдният министърът: Сградата на „Раковски“ 134 ще бъде на Европейската прокуратура

В момента сградата е празна
3 сПравосъдие 409 Николай Трифонов

"Много е вероятно в следващите дни адресът на Европейската прокуратура в България да бъде в град София, ул. „Раковски“ 134". Това обяви министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков, по БНР.

„Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен. Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи“, каза Зарков.

В края на 2017 година етаж от емблематичната сграда бе даден на НФСБ. През 2019 година партия „Воля“ на Веселин Марешки също получи офис там. В сградата беше и централата на СДС, като партията е представена в последните няколко парламента в коалиция с ГЕРБ, припомня "БТВ".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!