София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ: Рилският манастир е отново достъпен

Пътят до Светата обител ще бъде отворен от утре
7 сОбщество 367 Златина Петкова

Пътят до Рилския манастир отново ще бъде отворен от утре, два дни преди провеждането на парламентарните избори, след като месеци наред беше непроходим заради ремонт. В района на срутището при 27 км на пътя с. Пастра - Рилски манастир бяха извършени укрепителни и обезопасителни работи.

Движението ще се регулира от светофарна уредба. Продължава и работата по цялостния ремонт на участъка. Комисия се очаква да приеме ремонтираната отсечка от пътя утре в 8:30 часа.

“До днес движението по третокласния път III-107 Пастра - Рилски манастир, в участъка от 19 до 31 км, беше ограничено. Пропускаха се само моторни превозни средства със специален режим на движение - автомобилите на Спешна медицинска помощ, на МВР, на Пожарна безопасност и защита на населението и на аварийни екипи за поддържане и отстраняване на аварии”, съобщиха от Областното пътно управление в Кюстендил.

В светлата част на денонощието - от 6.00 часа до 18.00 часа, се допускаше преминаването и на превозни средства, обслужващи Светата Рилска обител, както и на автомобили на собственици на търговски обекти в участъка и на постоянно живеещи в населеното място Рилски манастир. Достъпът до Рилския манастир се контролира от "Пътна полиция".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!