София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Председателят на СОС Цветомир Петров предлага промени в съставите на общински структури

''Очаквам колегите общински съветници да подкрепят предложенията за промени''

1 месецПолитика 6 Кристияна Стефанова

„Очаквам колегите общински съветници да подкрепят предложенията за промени, тъй като работата на тези структури не търпи повече отлагане“, посочи шефът на градския парламент.

Столичният общински съвет ще разгледа в четвъртък няколко предложения на председателя на градския парламент Цветомир Петров относно промени в съставите на структури, създадени с решения на съвета. По правилник за членове могат да бъдат избирани настоящи общински съветници.

Първата промяна ще бъде в Управителния съвет на Фондация „София – Европейска столица на спорта“, която подпомага спортното развитие на софиянци и популяризира спорта в градски условия. За членове на новия УС на Фондацията се предлагат  съветниците Димитър Шалъфов,- Христо Копаранов и Димитър Петров от ПП-ДБ-СС; Георги Георгиев и Татяна Георгиева от ГЕРБ-СДС; Иван Таков и Николай Велчев от БСП; Ивайло Йонков от „КОД“; Пламен Даналиов от ИТН, независимия Венци Стойчев, както и зам.-кметът по финанси Иван Василев.

За председател на комисията, която ще следи спазването на Наредбата за гробищните паркове се предлага общинският съветник от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски. В състава й влизат още Димитър Вучев /ГЕРБ-СДС/, Иван Виделов /БСП/,  Карлос Контрера /ВМРО/ и независимият Красимир Гълъбов. „Това е изключително важен орган, тъй като и кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент за една година да възстановим средата на местата за покой, занемарявани в продължение на 30 години. С общи усилия можем много по-бързо да променим местата, на които отдаваме заслужена почит към своите близки.“ , коментира шефът на СОС.

Промени ще има в състава на съвета по Програмата на Столична община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Новите членове се предвижда да бъдат: д-р Антон Койчев /ГЕРБ-СДС/ , Диана Тонова /БСП/, Марта Георгиева и Пламена Терзирадева-Велкова от „ПП-ДБ-СС“, както и Емил Димитров от „Възраждане“.

Нови членове ще има и в УС на „Асоциацията за развитие на София“ – Борис Бонев и Цветелина Симеонова – Заркин от „ПП-ДБ-СС“, Антон Хекимян и Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС, Войслав Тодоров от БСП, Вили Лилков от „КОД“, независимият съветник Севделина Петрова и зам.-кмета по култура Яна Генова.

Съветниците ще одобрят ново ръководство и на Общинския съвет по наркотични вещества. За председател на тази структура се предлага Ваня Григорова от БСП, а за заместници Саад Алуани от „ПП-ДБ-СС“ и зам.-кметът по социални дейности Надежда Бачева.

Съветът по безопасност на движението на децата в София, който осъществява общинска политика за опазване здравето и живота на децата като участници в пътното движение ще има нов председател – зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов. За членове на Управителния съвет на Съвета по безопасност на движението се предлагат и съветниците Димитър Шалъфов / ПП-ДБ-СС/,Ваня Тагарева /ГЕРБ-СДС/ и Еньо Савов /БСП/.

„Очаквам колегите общински съветници да подкрепят предложенията за промени, тъй като работата на тези структури не търпи повече отлагане.“, посочи още Петров.

СНИМКА: БГНЕС