София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

При спецакция в Монтанско бяха разкрити 7 престъпления

Установени са три домови кражби
41 сЕвроком 160

На 18.11.2020 г. между 8,30 ч. и 16,00 ч. е проведена специализирана полицейска операция по опазване на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Участък Огоста, обслужващ селата на община Монтана. В операцията са участвали екипи на РУ Монтана.

В хода на акцията са разкрити 7 престъпления – три домови кражби в селата Вирове, Долно Белотинци и Габровница, транспортиране на незаконна дървесина и управление на нерегистриран лек автомобил в с. Долно Белотинци.

Полицейските служители установили четирима непълнолетни, извършили самостоятелно или в съучастие кражби на вещи, мобилен телефон и пари от 3 къщи в селата Долно Белотинци и Габровница, като част от откраднатите вещи са открити. Установени са 3-ма жители на с. Вирове и Долно Белотинци, транспортирали незаконна дървесина – двама с каруци, а един с лек автомобил „Фолксваген Голф”, който не бил регистриран по законния ред.

По време на извършения контрол по безопасност на движението са проверени 124 МПС, 141 лица и са съставени 6 акта по ЗДвП. Извършени са още превантивни беседи с 14 лица от криминалния контингент и са проверени 16 обекта.