София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Продължава турнето от инспекции на Бойко Борисов

„Радвам се, че се строи здраво", заяви премиерът

15:16 ч. 28.08.2019 г.Общество 12


Турнето от инспекции на премиера Бойко Борисов продължава. С него са финансовият министър Владислав Горанов и областният управител Здравко Димитров. Димитров вече бе обявен като кандидат на управляващата партия за кмет на втория по големина български град.

Този път министър-председателят посети Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“, чиято сграда се ремонтира основно благодарение на отпуснатите от правителството 600 000 лева. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Радвам се, че се строи здраво", заяви премиерът Борисов и акцентира върху значителните средства, предназначени за образователна инфраструктура.

„За нас образованието е основен приоритет, включително духовното", добави още министър-председателят Борисов.

Борисов наставляваше Димитров, ако стане кмет на Пловдив, да не дели футболните отбори. Върна се и към детските си години, когато се катерил по дърветата около стадионите, за да може да гледа футболната среща.

"На този стадион си спомням, като съм идвал на мачове, толкова да пълни стадионите, че няма смисъл да се пази. Лошото е, че за качествен футбол говорим само носталгично, но да видим.

Министър-председателят Бойко Борисов посети и археологическите проучвания на най-голямата надгробна могила на Балканския полуостров край пловдивското с. Маноле.