София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Проф. Чорбанов: Здравната комисия ще иска обяснение от Ангелов за решението за АстраЗенека

Имунологът и депутат от "Има такъв народ" коментира, че ние сме първите, разрешили имунизация с разлини ваксини
14 сЗдраве 2705

Навсякъде се обсъжда имунизацията с АстраЗенека, тъй като се появиха много противоречива информация, някои държави определено спряха имунизацията с векторните ДНК ваксини и се търси решение за реимунизацията, но все още всичко е обсъждане. Преобладаващата част от имунолозите съветват да не се имунизираш с две различни ваксини, защото механизмът им е различен, принципът и взаимодействието на имунизационния препарат с организма е различен и всичко това не е известно. Може да не е страшно, но може и да е много страшно. И в двата случая не знаем какво ще се случи, но ние станахме първата държава, която официално разреши да се прави реимунизация с втора ваксина, не знам кой го е решил. Това коментира имунологът и депутат от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов в ефира на 7/8 ТВ.

"Аз ходя на всички световни конгреси по ваксини всяка година, там друг българин не съм виждал да ходи на такъв конгрес, не знам откъде е тази смелост да се вземе едно такова решение. Не знаем кой е взел това решение, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов казва, че застава твърдо зад решението, защото той носи отговорност, но не вярвам министърът, знаейки специалността му, да е взел самостоятелно това решение", допълни той.

Проф. Чорбанов коментира, че като член на здравната комисия ще поиска от Ангело обяснение за решението му.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!