София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Проф. Кожухарова: Властта взимаше политически решения за Covid, а експертите не са питани

Съветникът на здравния министър за справянето с последиците след пандемията
16 мЗдраве 386 Ивана Иванова

Хубаво започнаха здравните власти без план, но след това се вземаха хаотично политически решения и експертите най-вероятно не са питани изобщо. Бяхме свидетели на едно безкрайно сменяне на решения. Никой не каза, че са анализирали това, което е направено, че страната е разделена по области, че имаше огромни опашки и това беше грешка. Никой не каза това. Никой не анализира и когато затвориха Банско. Това коментира съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова в ефира на БНТ.

"Аз вече съм спокойна, защото има ваксина. Ваксинираните са предпазени, както и преболедувалите. Към момента експертите казват, че поне 1 година трае имунитетът. Административното решение е сертификата за преболедуване да бъде до 6 месеца. Науката наблюдава месец по месец хората, които са боледували миналата година. Но дори и да са спаднали антителата, това не означава, че имунитетът е изчезнал", каза още тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!