София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Минчо Христов: Всички граждани трябва да са равни пред закона

Водещият на "Премълчани истини" бе категоричен, че депутатският имунитет трябва да бъде свален
26 сПолитика 226 Боян Марков

"В диалога между президента и премиера трябва да се търсят начини не да се създават трудности на гражданите, а да се решават проблеми". Това заяви в ефира на "Делници" водещият на "Премълчани истини" проф. Минчо Христов.

"Решаването на проблеми винаги минава през някакъв вид компромис", допълни още той.

"Този тон в диалога между двамата не е продуктивен. Аз в моето предаване изнасям факти - нелицеприятни за управляващите, но никога не използвам епитети. Злобата не е добър съветник", сподели още политологът.

"Аз не съм юрист, но мисля, че всички граждани - президент, премиер, депутати, министри, трябва да се равни пред закона. Включително главният прокурор, всички действащи прокурори и съдии", категоричен бе Христов.

"Аз навремето предложих да се махне депутатския имунитет и да започнат с мен. Даже в официално изявление от трибуната, аз се отказах от своя имунитет", припомни водещият на "Премълчани истини".

"Не е редно депутатите да имат имунитет, защото ако един депутат отиде в супермаркета и открадне нещо, не могат да го арестуват, защото има имунитет. Това е смешно. Или ако вземе куфарче с пари. Не могат да го арестуват, защото трябва да поискат да му се свали имунитета", завърши Минчо Христов.