София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Проф. Славова за антикорупционния закон: Слаб проект за съжаление, даже смущаващо (ВИДЕО)

Защо проектът е толкова лош?
пропускане
4 мОбщество 609 Румяна Илиева

Професорът по административно право в СУ Мария Славова коментира промените в Антикорупционния закон: 

Насипани са едни текстове, които възпроизвеждат предишния закон, а ние знаем че той не работи. Това е четвъртият пореден закон. След като не работи защо го възпроизвеждаме? И ако го възпроизвеждаме, не е ли добре да се поучим от слабите му проявления и да ги коригираме? 

"Слаб проект за съжаление, даже смущаващо, тревожно несъответен с основните принципи на правото", допълни още тя. 

По думите на проф. Славова  правната регламентация на закона не може да бъде изменяна произволно. Според нея в законопроекта са оставени "търсени празноти", които да дадат възможност за манипулирано попълване при приемането му.  

За новата прокуратура проф. Славова твърди, че прави опит да се изолират действащите органи, които да се заменят от други репресивни, които "да свършват една конкретна работа". Според нея това е отнемане на имущество, а не борба с корупцията. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!