София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Първи думи на управителя на НЗОК: Оттеглянето на моята оставка е мой личен акт

По думите му я е подал, защото "така са ги приканили"

22 дниПолитика 12 Иванина Игнатова

Оттеглянето на моята оставка е мой личен акт, главно заради това, че условията, заради които я подадох, не бяха спазени. Това каза бившият управител на НЗОК Станимир Михайлов, след като по-рано днес в дневния ред на парламента изненадващо беше вкарана точка за гласуване на оставката му, която беше гласуван след бурни дебати в пленарната зала.

Подписът категорично е мой, аз просто дадох оставката на момчето, което я внесе в деловодството на Народното събрание. Най-странното за мен е, че ме допуснаха до залата, но не ми дадоха възможност да говоря. Още по-странното, което обаче не ме учудва, е, че никой не говори каква работа е свършена, какво предстои да се свърши в Здравната каса, а всеки говори само за политики и прави лични нападки, заяви Михайлов.

По мое време бяха довършени преговорите, бяха сключени националните рамкови договори, бяха сключени анекси, втори преговори, беше гласуван бюджет на Касата, бяха въведени нови неща в националните рамкови договори, добави той.

Попитан защо е подал оставка, а днес я е оттеглил, Михайлов посочи: "Подадох я, защото така ни приканиха, за да бъде изработена нова процедура, по която да бъдат избрани управител и подуправител. Тогава ни поканиха политическите партии и ние се съгласихме".

В отговор на въпрос той отбеляза, че не се чувства жертва на разрива в сглобката. Аз дойдох като експерт и си тръгвам като такъв. Не съм член на никоя партия – това го подчертах при застъпването ми, това го казвам и сега. Лошо е човек да се чувства жертва, каза още Станимир Михайлов.

Снимка: БГНЕС