София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Пътна полиция: Ще има засилено полицейско присъствие по пътищата към зимните курорти

От петък ще се извършва засилен контрол по спазване на правилата за движение
пропускане
7 чОбщество 450 Боян Марков

"От днес на територията на цялата страна ще се извършва засилен контрол по спазване на правилата за движение". Това заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция по време на брифинг. 

"Ще има засилено полицейско присъствие по пътищата към курортите Боровец, Банско, Пампорово", допълни още той.

"Тези високи температурни амплитуди особено по пътищата, които преминават през планинските проходи, очакваме да се създадат проблеми от падащи камъни. Условията са благоприятни създаването на такива предпоставки. Нека водачите да се движат със съобразена скорост там. Да имат едно наум за такива явления", категоричен бе Близнаков.

"В рамките на операцията, която приключи в неделя по линията на ROADPOLL, са проверени 9 407 товарни автомобила, като са установени 3 478 нарушения. 148 от тях са свързани с техническа неизправност на автомобилите. В десет от случаите са констатирани опасни технически неизправности и са наложени принудителни мерки като не е допуснато движението на тези автомобили. В десет случая е установена употреба на алкохол от водачите, а в един случай - употреба на наркотични вещества. Един водач е арестуван за предлагане на подкуп на длъжностните лица", обясни още представителят на Пътна полиция.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!