София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Р. Василев: Предложихме футболна среща между правителствата на България и Северна Македония

Министърът на спорта е съгласен с позицията на премиера Кирил Петков
2 мСпортни 456 Николай Трифонов

На проведеното днес съвместното заседание на правителствата на България и Северна Македония в резиденция „Бояна“ е било обсъдено да се проведе приятелска футболна среща между двете правителства. Това съобщи министърът на младежта и спорта Радостин Василев в своя Facebook профил.

"Предложих на колегите от Северна Македония да дадем старт на съвместни младежки инициативи в различни области. Изтъкнах, че е важно да започнем обмяна на опит по отношение на спортните училища, развитието на масовия спорт и спортната инфраструктура. Обсъдихме и възможността за обмяна на опит по темата за олимпийска подготовка. Не на последно място предложихме организиране на приятелска футболна среща между правителствата на двете страни. Представителите на групата от Скопие приеха предложенията ми повече от радушно", обясни Василев.

Министърът на спорта е съгласен с позицията на премиера Кирил Петков, че конструктивната работа ще измести езика на омразата и дискриминацията.

"Вярвам, че заедно ще покажем, че можем да работим съвместно в името на общи цели. Гражданите на България и Северна Македония очакват от нас реални резултати и се надяваме да им ги дадем – с постоянен диалог и пълна прозрачност."

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!