София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Радостин Василев: Весела Лечева възстановява 12-годишното управление в спорта

"Лечева не иска нещата да са прозрачни, всичко трябва да е под масата за тях"

28 сПолитика 577 Калоян Ненчев

"Ръководството на Национална спортна база сключи договор, не аз. И това не е бил последният им ден, те управляваха дружеството още 1 месец след като не съм бил министър. В 1 изречение опровергавам 2 лъжи на госпожа Весела Лечева. Процедурата е абсолютно законна, тя е директно договаряна от Национална спортна база, тя не е възложител на поръчки от 2016 г. Четирима участници са участвали в търга, цената е свалена с 40% от бившето ръководство на Национална спортна база", заяви в ефир бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев.

"Тотален грабеж се е случил в спортните дружества, начело с бившия директор Пламен Манолов. В момента бившите му служители управляват тези дружества, възстановени пряко от госпожа Весела Лечева. Единственият начин да изсветлим тези неща е да се въведе единен софтуер и всичко да е прозрачно, това не го иска госпожа Лечева. Тя възстановява 12-годишното управление на Национална спортна база в лицето на Светослав Русинов, ние го бяхме освободили заради неговата "експертност", допълни той.

"Всичко трябва да е под масата за тях. Днешното ръководство наследи Национална спортна база с под 300 хил. лв в сметките. Ние оставихме дружеството с 1 млн. и 700 хил. в сметките. 400 служителя са в 3-те дружества, имотите са за над половин млрд. лв. Софтуерът е точно за управление на имоти и финанси, няма никаква отчетност в момента защото всичко е на тетрадки и аналогово", посочи Василев.