София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РАЗБИХА ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА В ПЛОВДИВ

ИМА ЛИ ОБЩО ПОРЪЧКОВАТА БАНДА С УБИЙСТВОТО НА ЛУДИЯ?

9 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Престъпна групировка беше заловена от пловдивската полиция, съобщи БНР. Бандата е извършвала тежки криминални деяния, свързани с палежи, опити за убийство и други насилствени методи за „изчистване на сметки“.
Групировката е действала в Пловдивска област, а подробности по случая ще бъдат съобщени от главния секретар на МВР – Пловдив Светлозар Лазаров, окръжния прокурор Румен Попов и директора на Областна дирекция на МВР – Пламен Узунов.
Задържани са четирима души от поръчковата банда, а на трима от тях са повдигнати обвинения за палежи на общо три автомобила, един от които на шефката на медицинския център на Атанас Червенков – Райфъла – Павлина Хараланова. За евентуален поръчител на престъплението се счита именно бизнесмена Червенков, който полицията обяви за общодържавно издирване.
В процес на доизясняване е дали групировката, заловена в Пловдив, стои зад поръчковото убийство на Димитър Стоянов – Лудия, който беше застрелян на 14 януари пред дома си. Стоянов е майстор на бойните изкуства и е собственик на заложна къща в града. Преди дни главният секретар на МВР обяви, че има пълната информация по случая „Лудия“, но не обяви никакви подробности по темата.