София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

РАЗБИХА ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА В ПЛОВДИВ

ИМА ЛИ ОБЩО ПОРЪЧКОВАТА БАНДА С УБИЙСТВОТО НА ЛУДИЯ?

7 годиниКрими 83 Боряна Райчева

Престъпна групировка беше заловена от пловдивската полиция, съобщи БНР. Бандата е извършвала тежки криминални деяния, свързани с палежи, опити за убийство и други насилствени методи за „изчистване на сметки“.
Групировката е действала в Пловдивска област, а подробности по случая ще бъдат съобщени от главния секретар на МВР – Пловдив Светлозар Лазаров, окръжния прокурор Румен Попов и директора на Областна дирекция на МВР – Пламен Узунов.
Задържани са четирима души от поръчковата банда, а на трима от тях са повдигнати обвинения за палежи на общо три автомобила, един от които на шефката на медицинския център на Атанас Червенков – Райфъла – Павлина Хараланова. За евентуален поръчител на престъплението се счита именно бизнесмена Червенков, който полицията обяви за общодържавно издирване.
В процес на доизясняване е дали групировката, заловена в Пловдив, стои зад поръчковото убийство на Димитър Стоянов – Лудия, който беше застрелян на 14 януари пред дома си. Стоянов е майстор на бойните изкуства и е собственик на заложна къща в града. Преди дни главният секретар на МВР обяви, че има пълната информация по случая „Лудия“, но не обяви никакви подробности по темата.