София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

РАЗСЛЕДВАНЕ: Прокуратурата се сезира след статия за трафик на деца с цел проституция

Прокурор е възложил на СДВР да се извършат незабавни действия по разследването
4 мПравосъдие 450 Ивана Иванова

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за трафик на непълнолетни лица с цял използването им за развратни действия – престъпление по чл. 159 а, ал. 2, т.1.

Досъдебното производство е образувано по сигнал, в който е посочена статия, публикувана в печатно издание на 13.10.2021 г., със заглавие „20 лева за секс със сираче в „Люлин“. В нея се твърди, че трима мъже примамват с пари, дрехи и лакомства деца от социален дом в кв. „Люлин“, гр. София, и ги принуждават да проституират.

Прокурор от Софийска районна прокуратура е възложил на СДВР да се извършат незабавни действия по разследването, съгласно указанията му  - да се установят и разпитат малолетните лица, пострадали от престъплението, други свидетели, както и извършителите на деянието.

Става въпрос за статия във в. "Телеграф", в която се разказва за непълнолетни момичета и момчета са склонявани да проституират от сводници с прякорите Дебелия, Джуджето и Журналиста, за да изкарват пари.

Повечето са от социален дом, намиращ се в столичния квартал „Люлин", където децата системно са измъчвани и изнасилвани. Това разказа Тодор Стефанов, който от години разследва подобни случаи, а самият той е възпитаник на социален дом и е бил свидетел на ужасяващи неща.

"Цената за секс без презерватив е 20 лева, а пък за свирка само 5 лева. На този ценоразпис непълнолетните се съгласяват, за да изкарат пари, които обаче дават на тримата сводници, а за тях не остава почти нищо. Определени деца дори са ХИВ позитивни и разнасят СПИН сред мъже, които ги наемат по обяви през тайни групи във Фейсбук", пишат от "Телеграф".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!