София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Редколегията на БНР иска среща със СЕМ

По повод скандала с генералния директор

Редколегията на БНР иска среща със СЕМ

По повод скандала с генералния директор

8 месецаОбщество 3 Боряна Райчева


Редколегията на програма „Хоризонт“ заяви готовност за среща с членовете на Съвета за електронни медии, на която да се обсъди ситуацията в Българското национално радио от последните дни, предаде националното радио.

Информацията бе публикувана и в сайта на медията.

Журналистите отхвърлят внушенията за политически интереси в проведения на 13 септември протест пред сградата на БНР, в който се включиха представители на много медии. В действителност, протестът не бе организиран от представители на политически формации, а от солидарни с колегите си журналисти.

Редколегията на радиото посочва и разминаванията в обясненията за спирането на програма „Хоризонт“ за няколко часа в петък, 13 септември, както и във фактите около отнемането на ресора на журналиста Силвия Великова и свалянето ѝ от ефир.

На предстоящото си заседание СЕМ трябва да обсъди и обяви какви мерки ще предприеме. В понеделник медийният регулатор изслуша генералния директор Светослав Костов и членове на неговия УС, а председателят на съвета София Владимирова изиска ръководството на радиото да представи детайлна техническа информация за спирането на сигнала.