София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

РИА: Кремъл покани руските депутати на събитие в петък

Не се споменава за какво събитие става дума

51 сПолитика 457 Калоян Ненчев

"Членовете на долната камара на руския парламент получиха покани за Кремъл", съобщи в социалните мрежи Денис Парфенов, депутат от Комунистическата партия.

В коментар за руски медии Парфенов уточни, че в поканата не е посочено за какво събитие става дума. В края на миналата седмица източник в парламента сподели, че за 30 септември в Кремъл е планирано протоколно събитие, в което може да участва президентът. Събеседникът на агенцията не изключи, че това може да е съобщение за послание до Федералното събрание. Прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков в разговор с репортери отказа да потвърди това. Както подчерта Песков, това събитие, в съответствие с изискванията на Основния закон на страната, ще се състои преди края на годината.

Годишното обръщение на президента към двете камари на парламента е предвидено в член 84 от Конституцията. В съобщението той докладва за обстановката в страната, за основните насоки на вътрешната и външната политика.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!