Начало Новини Предавания На живо

Родители под карантина не могат да погребат сина си

Младото момче постъпило в болница заради бъбречна недостатъчност

Родители под карантина не могат да погребат сина си

Младото момче постъпило в болница заради бъбречна недостатъчност

2 сИнциденти 6765 Диана Йоцова


Сложен казус заради COVID-19 се заформи в малкото старозагорско село Плоска могила, където поставени под карантина заради коронавируса родители не могат да погребат 21-годишния си син, сподели кметският наместник Недко Леонардов.

Съобщението за смъртта на младия Кънчо Кирилов, който бил приет преди седмица заради бъбречна недостатъчност в клиниката по нефрология в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ изненадало всички преди обяд в петък. Според лекарите смъртта на пациента е в резултат на коронавируса.

Кънчо е сред четиримата пациенти на хемодиализа, които дадоха положителни проби при PCR-теста в началото на седмицата, заради тях се наложи пълна дезинфекция на клиниката и центъра, както и обособяване на специална зала.

„Чудим се как да постъпим, майката и таткото на Кънчо са под 14-дневна карантина след като стана ясно, че е болен от коронавируса, не е човешко да не могат да изпратят детето си до гробищата…“, коментира селският управник часове след траурното съобщение.

В петък в клиниката при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ имаше 11 пациенти с коронавирусна инфекция, един от тях е в тежко състояние и е интубиран, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев.