Росен Плевнелиев на официално посещение във Ватикана

Аудиенцията се състоя във вътрешния площад пред Апостолическия дворец, известен като "Кортиле Сан Дамазо"

4 годиниПолитика 6

Президентът Росен Плевенлиев е на работно посещение във Ватикана. Държавният глава беше посрещнат с военни почести от Папската швейцарска гвардия и приет от главата на Римокатолическата църква папа Франциск, съобщи БТА.
Президентът Росен Плевенлиев бе приветстван от префекта на Папския дом архиепископ Георг Генсвайн, който заедно с част от свитата на папските благородници го въведе в Апостолическия дворец. Съгласно протоколните изисквания държавният глава беше въведен първо в Залата на посланиците.
Аудиенцията се състоя в личната библиотека на понтифекса, която се използва също за заседания на Кардиналския съвет и за срещи на Светия отец с някои от най-високопоставените гости.
Освен президентът Плевенлиев бяха въведени членовете на българската делегация, сред които са народни представители, ръководители на духовни и културни институции, както и българският посланик при Светия престол - професор Кирил Топалов.
Аудиенцията завърши с традиционната размяна на дарове. Папа Франциск подари на президента Плевневлиев плакет с творба на римски художник, символизиращ стремеж към постигане на мир. На папата бе поднесено копие на голяма икона на Св. Климент Охридски и на неговото житие.

ОЩЕ ОТ Политика

Арест за свалилия украинския самолет

176 души на борда на летателната машина загубиха живота си

12 чПолитика

Въвеждат виртуален “Еразъм” за ученици

Българският еврокомисар откри Националния научно-образователен фестивал

12 чПолитика

Кадиев: Внасяйки текстовете, неволно сме пропуснали лотарията

Политикът коментира тази сутрин промените в Закона за хазарта

19 чПолитика