София 2 °C
Велико Търново 7 °C
Пловдив 6 °C
Варна 8 °C
Бургас 10 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румен Гечев: В ИТ сектора на НАП има човек по образование "Стрелец"

Депутатът коментира актуалните събития

18:02 ч. 17.09.2019 г.Политика 27

"Освен, че участието им в тази проява е ПР, те трябва да поемат и конкретни ангажименти. Това каза депутатът от БСП Румен Гечев в предаване "Делници" в ефира на Телевизия "Евроком" относно проявите на кандидат-кметовете да отидат на работа в Столичната община в инвалидна количка.

Относно атаката на НАП и мерките, които предприема държавата за киберсигурност, Гечев коментира, че разследващите ще излязат със своите заключения, но ще сподели информация, че от 2008г. досега НАП не са променяли своята платформа.

"Ние ще проведем специален анализ на следния факт. Правителсвото е готово да подсигури по-добра защита на системите си. Те са подписали договор за 40 млн лв. за една година, дни преди да гръмне скандалът за атаката. Точно в годината на Европейски избори и местни избори трябва да се види за какво конкретни фирми получават конкретни суми", коментира депутатът. 

"От първите информации, които получихме от НАП списъчния състав по квалификация. Аз бях учуден когато видях човек, който по образование е стрелец",

Чисто технически не е имало спиране на сигнала. Ако проблемът е в оптичен кабел, какво е това национално радио, който няма втори оптичен кабел? Ние по компютрите си имаме два кабела. Просто не е имало програма, модулация, не е подаван сигнал. Някакво голямо началство е наредило да не се излъчва програмата", заяви Гечев.

На въпрос на водещия Николай Колев дали това не е предизборно и дали не ни идва в повече Румен Гечев отговори, че българите вече свикват на абсурдите.

Вече излезе и новината, че Костадин Костадинов няма да бъде подкрепен от БСП за кмет на Варна.

"По-голямата част от съвета бяха шокирани от тази новина. Абсурдно е, която и да е партия да слага за водач на листата човек, който е лидер на друга партия. Следователно в гр. Варна ние отиваме на изборите с проф. Анелия Клисарова", обясни Румен Гечев.