София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Румен Гълъбинов напусна Стратегическия съвет към президента

Ще работи по нов проект
6 сПолитика 2478 Мирослав Митков

Икономистът Румен Гълъбинов напусна Стратегическия съвет към президента Румен Радев. 

Пред БНР Гълъбинов обясни, че ще работи по нов проект. Икономистът оцени високо работата на Стратегическия съвет към държавния глава.

В края на април той застъпи тезата, че няма нужда от актуализация на бюджета. 

"Aктуализация на бюджета би могло да има, когато имаме и данните за второто тримесечие на тази година. Най-рано това може да стане в началото на юли", коментира той в предаването "Алтернативата" по TV1.

Гълъбинов припомни, че след одобряването на Плана за възстановяване и устойчивост България може да получи 13% от общия размер на безвъзмездното финансиране под формата на аванс. Това на практика означава, че ако в следващите няколко месеца планът бъде одобрен, до края на годината страната ни може да получи авансово над 760 милиона евро.

Според него България би могла и да издаде еврооблигации, но това ще трябва да мине през финалното одобрение на Народното събрание.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!