София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Румен Христов: Трифонов е с десен профил, немислима е подкрепата на про-Кремълските партии

Според него е важно да се сформира редовно правителство
пропускане
11 сПолитика 1192

Отговорността пада върху плещите на Станислав Трифонов, който с „Има такъв народ“ е втора политическа формация. Истината е, че ние нямаме антагонистични противоречия с него. Още повече, че не знаем и програмата му. Самият той като човек, като профил е десен. За нас е немислима подкрепата на БСП и на другите про-Кремълски формации. Ако г-н Трифонов има нужда от подкрепа и такава бива поискана от ГЕРБ и СДС, аз смятам, че той ще получи такава подкрепа. Това коментира пред Евроком председателят на СДС Румен Христов.

Според него е важно да се сформира редовно правителство, а не да се стига до служебно такова:

„Има много важни и неотложни задачи. На първо място това е пандемията. На второ място последвалата икономическа криза. Другото най-важно нещо е подаването на кандидатурата за Плана за възстановяване на страните-членки на ЕС. Българки очаква 12 млрд.“, обясни той.

Председателят на СДС посочи, че ще бъде лошо това да се прави от служебен кабинет.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!