София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румяна – спомен за една неугасваща звезда

17 години по-късно...
пропускане
4 годиниОбщество 416 Боряна Райчева

Преди 17 години при зловеща катастрофа загина една от любимките на българската музика Румяна. Един ангелски глас замлъкна завинаги. Остана само ехото от удрящ се автомобил и... две очи разплакани.

Фаталният 30 юли 1999 г. Румяна и приятелят й Любо пътуват за сватба във Видинско. При сливенското село Блатец по пътя Бургас - София, малко преди Бялата чешма автомобилът се врязва челно в микробус оставя на място завинаги в небитието красивата певица. Децата на певицата и приятелят й се разминават с травми. Цяла България онемява почернена!

17 години по-късно мъката и скръбта по Румяна не спират. И днес емблематичните й балади докосват сърцето, сякаш са изпяти с вечен ангелски глас. Десетки години след премиерите, албумите й, събрали множество хитове, продължават да забавляват, натъжат, пълнят очите със сълзи от радост, но и от скръб. Румяна е явление за българската музика. Певицата, останала завинаги на 34, с уникално топъл и нежен глас продължава да е обичана. Момичето с огнена коса, появила се сякаш от приказките и до днес остава в сърцата на феновете.

Приятели и колеги все още помнят слънчевото момиче Румяна и често изпълняват песните й.


Румяна... гласовитото славейче, преминало в небитието... за да остане живо в нашите сърца.


НЕ! ... Ние никога няма да те забравим, Руми!... Ти винаги ще живееш с музиката, която ни остави!