София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Русия: Ситуацията с дипломатите ни в България е представление

"Руският дипломатически департамент не е получил официална информация"

16:14 ч. 24.01.2020 г.Общество 349

"Ситуацията с руските дипломати в България е представление, насочено към създаване на отзвук. Всички подобни въпроси обикновено не се решават пред микрофон. София изглежда глуповато." коментира източник в Москва, цитиран от ТАСС. 

Прессекретарятът на президента на Русия Дмитрий Песков отказа да коментира информацията, че прокуратурата в България е започнала разследване на двама руски дипломати, обвинени в шпионаж за сега.

Представителят на Кремъл пренасочи този въпрос към руското министерство на външните работи. "Не", каза Песков в отговор на искане за коментар на ситуацията. "Нямам информация. Говорим за дипломати. Препоръчвам да се свържете с Министерството на външните работи."

Руският посланик в София Анатолий Макаров заяви за ТАСС, че официално руският дипломатически департамент не е получил информация за обвиненията.

По информация на "Интерфакс" от руски дипломатически източник, Русия, в контакт с българските власти, се опитва да изясни ситуацията с двамата дипломати, заподозрени в шпионаж в София.
По думите му, е рано да се каже дали Москва ще отговори реципрочно, ако тези дипломати бъдат изгонени от България.